Снимка pexels.comГлобално проучване показва, че цели 86% от потребителите на интернет

...
Снимка pexels.comГлобално проучване показва, че цели 86% от потребителите на интернет
Коментари Харесай

86% от потребителите на интернет се подлъгват от фалшиви новини

Снимка pexels.com

Глобално изследване демонстрира, че цели 86% от потребителите на интернет признават, че са се подлъгали по подправени вести, оповестява вестник Сабах, представен от БГНЕС. Основна платформа за поднасянето на подвеждащата информация била обществената мрежа Фейсбук.

Участниците в анкетата считат, че както държавните управления, по този начин и медийните компании би трябвало да се борят с казуса, който способства за растящото съмнение към информацията в интернет и има отрицателно въздействие върху стопанската система и политическите диспути.

Съединените щати са преди всичко по разпространението на подправени вести, считат интервюираните. Следват ги Русия и Китай. Изследването е извършено от Ипсос в 25 страни, като са интервюирани 25 000 интернет консуматори. Най-лековерни се оказали жителите на Египет. Най-скептични към подправените вести били жителите на Пакистан.

Резултатите от изследването демонстрират още, че потребителите по света изпитват растящо съмнение към обществените мрежи, както и терзания за опазването на персоналните им данни, употребявани от логаритмите на интернет фирмите.

В проучването, което е употребило мненията на хора интервюирани персонално, както и такива, попълнили анкети по интернет е било направено сред 21 декември 2018 и 10 февруари 2019 година по поръчка на Центъра за интернационалните управнически нововъведения (CIGI) - неправителствена организация за разбори, основана в Канада.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР